Garderobe tweedehands Kortrijk Algemene voorwaarden

Hierna volgen de  algemene voorwaarden van Garderobe (Liselotte Casteur). Garderobe is een winkel in Kortrijk dat zich richt op het kopen en verkopen van tweedehands dameskleding en accessoires via consignatie.

GARDEROBE, Jozef Vandaleplein 7a – 8500 Kortrijk (1ste verdiep Byttebier)
Ondernemingsnummer 0884 068 094

Aankopen

Aangekochte goederen kunnen niet worden geruild noch teruggebracht. 

Verkopen / consignatie

Bij het binnenbrengen van tweedehands kleding in onze boetiek in Kortrijk en accessoires gaat de klant akkoord met volgende algemene voorwaarden:

1. Binnenbrengen van stukken

Kan enkel na afspraak. De tweedehands stukken die worden binnengebracht werden door de eigenaar nagekeken op hun conditie en zijn recent gewassen of gereinigd.
Garderobe behoudt zich het recht om een selectie te maken in de aangeboden kleding. Op onze website vindt u belangrijke richtlijnen maar deze bieden geen garantie. Na het verwerken van de stukken ontvangt de klant een consignatie overeenkomst met de genoteerde items en prijzen. U bent zelf verantwoordelijk om ons te contacteren indien u toch geen overeenkomst of mail mocht ontvangen.
Zonder tegenbericht binnen de 24 uur na het verzenden van de overeenkomst gaan we uit van een stilzwijgend akkoord.
Via de website kan de klant – met haar unieke code – ook haar stukken opvolgen. Bij verkoop van een stuk ontvangt de klant een geautomatiseerde mail.

2. Uitbetalingen

Uitbetalingen volgen in de eerste week volgend op de maand waarin de stukken verkocht werden. Voor 40% van de verkoopprijs ontvangt de klant een uitbetaling via overschrijving, voor 10% van de verkoopprijs ontvangt de klant een tegoed voor Garderobe. Dit tegoed is op naam en onbeperkt geldig. Klanten dienen zelf naar hun openstaand tegoed te vragen vooraleer eventuele aankopen af te ronden. 

Percentages kunnen afwijken volgens afspraken.

3. Kortingen

Garderobe behoudt zich het recht om kortingen toe te kennen aan de stukken: tot max 20% tijdens opendeurdagen en actiedagen. Stukken die reeds 2 maand in de winkel liggen gaan naar -30%.

4. Einddatum & retours

4.1. Retours 

Op uw overeenkomst vindt u de einddatum wanneer u de niet-verkochte items dient op te halen. Klanten dienen een afspraak te maken voor het ophalen van hun stukken, zodat deze kunnen worden uitgesorteerd en klaargelegd. Stukken die niet tijdig werden opgehaald gaan naar een doel van onze keuze.

4.2. Stukken vroegtijdig ophalen.

U kan de stukken, waarvan u niet wilt dat ze afgeprijsd worden – of die u voor een andere reden terug wilt, ten vroegste na 2 maand komen afhalen. Voor stukken die voor die datum worden opgehaald wordt er een administratieve kost van 20% van de verkoopprijs aangerekend met een minimum van €10. Deze kost wordt afgehouden van de uitbetal of het tegoed.

5. Schade & diefstal

Garderobe is niet verantwoordelijk voor schade of diefstal van binnengebrachte items. Wij beveiligen alle items met een verkoopwaarde van meer dan €30. De artikelen zijn niet verzekerd tegen water- en brandschade.

BIJ BINNENBRENGEN VAN TWEEDEHANDS ITEMS GAAT GARDEROBE ERVAN UIT DAT U KENNIS HEBT GENOMEN EN AKKOORD GAAT MET BOVENSTAANDE VOORWAARDEN

Versie 1.2 – bijgewerkt op 01/11/2019